Volkern & HPL

Volkern, voor sterk
grootkeuken meubilair

Olbro+ werkt met een breed assortiment aan volkern platen in verschillende kleuren en maten. Standaard gebruiken we 3, 8 en 10 mm dik materiaal, uiteraard zijn er ook andere diktes mogelijk.

De samenstelling van het materiaal zorgt voor een hoge kras-, slijt- en stootvastheid. Hierdoor is het hygiënisch en éénvoudig te reinigen en dus een ideaal materiaal om te gebruiken in grootkeukenmeubilair. Ook is dit materiaal erg geschikt om in laboratoria te gebruiken, aangezien het materiaal een grote weerstand heeft ten opzichte van chemische stoffen.

Volkern kan wel tegen een stootje! Dat is ook de reden dat het steeds meer wordt gebruikt in combinatie met RVS. Andere reden voor het gebruik van volkern materiaal is de veelzijdigheid in kleuren en structuren. Hierdoor is het mogelijk om ook in een professionele keuken omgeving sfeer te creëren.
Volkern meubulair

HPL

HPL is net als volkern een hard geperst kunststof materiaal dat bestaat uit een combinatie van papierpulp en fenolhars met een toplaag van melaminehars die onder hoge druk samen worden geperst. Hier komt dan ook de naam High Pressure Laminate vandaan. Het heeft dezelfde eigenschappen als bij volkern vermeld.

Door de eigenschappen van HPL is deze voor zeer veel toepassingen geschikt waar hygiëne of duurzaam maar zeker ook design een rol speelt. Door de geringe dikte van het HPL is het goed te verlijmen op een drager van o.a. multiplex, MDF of volkern. HPL kan worden beplakt in elke gewenste kleur of structuur, zoals bijvoorbeeld hout- of betonlook.

ABS kantenband

Met een kantenband worden de kopse kanten van het plaatmateriaal op een fraaie en professionele manier afgewerkt. Een ABS band is een hard plastic band van 1 of 2 mm dikte, met verschillende hoogtematen. Doorgaans zijn decoren voor het ABS band hetzelfde als de decoren op het plaatmateriaal, zodat de plaat een strak geheel wordt. Als laatste stap wordt er een mooi rond randje aan het ABS gefreesd.
HPL kunststof